Η πιεζοχειρουργική

Η λέξη «πίεζο» έχει προέλευση από την Ελληνική λέξη πίεση.

Οι Jacque and Pierre Curie το 1880 πρώτοι παρατήρησαν την δυνατότητα των υπερήχων ναδρούν επί του οστού. Το ηλεκτρικό ρεύμα οταν περνά μέσα από κεραμικά υλικά και κρυστάλλους δημιουργεί παλίνδρομες κινήσεις υψηλής συχνότητος. Το φαινόμενο αυτό το όρισαν πιεζοηλεκτρισμό.

Οι μικρο-δονήσεις που δημιουργούνται από το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο κατά την την διέλευση του ηλεκτρισμού μέσα από κεραμικά και κρύσταλλα προξενενούν παραμόρφωση με υπέρηχη συχνότητα. Οι δονήσεις ενισχύονται και μεταφέρονται σε ενα άκρο και με την πίεση αυτού στο οστούν δημιουργείται σπηλαίωση της επιφάνειας.

 

O Vercelloti το 1988 πρωτοεισήγαγε την τεχνική της πιεζοχειρουργικής, βασιζόμενος στην ήδη υπάρχουσα τεχνολογία των συσκευών υπερήχων.

Η πιεζοχειρουργική χρησιμοποιείται σε διάφορες οδοντιατρικές εφαρμογές (χειρουργική οστού, ανύψωση ιγμορείου, χειρουργική αφαίρεση και  απευθείας τοποθέτηση-εμφυτευματολογία,χειρουργική διεύρυνση στεφάνη)

 

Το πιεζοηλεκτρικό σύστημα κοπής προσφέρει χαλάρωση των ιστών  για καθαρή κοπή και καλύτερη αποθεραπεία: Ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος βλάβης των μαλακών ιστών και ακρίβεια σε όλες τις συμβατικές θεραπείες.

 

Η μετεγχειρητική συμπτωματολογία του ασθενή είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την κλασσική χειρουργική, όπου χρησιμοποιούνται τρυπάνια και φρέζες οστού, εργαλεία πολύ πιο επιθετικά.

Θέμιδος 1, Βάρκιζα 16672 Βάρη Αττικής 

(ΠΛ.ΒΑΡΚΙΖΑΣ)

konstantinidisdentalcare@gmail.com

+30 210 897 6287

  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Δευτερα - Παρασκευή 
09:30 - 18:30

Σαββατο

10:00 - 15:00

© 2018 Konstantinidis Dental Care. All rights reserved.